Radiografie rx

radiografie rx

Satisfacţia clientului Radiografie RX Radiografia este în continuare cea mai utilizată metodă de examinare cu raze X raze Roentgen din cadrul radiologiei.

radiografie rx

Aparatul de raze X poate efectua examinări ale diferitelor părţi ale corpului oferind o calitate deosebită imaginii şi implicit acurateţe interpretării radiologice. Radiografia ocupă în continuare un loc important în procesul de diagnosticare, ea rămânând metoda de primă intenţie în patologia inflamatorie, degenerativă şi tumorală, fiind un reper ulterior pentru metode imagistice de fineţe cum ar fi ecografia, CT, RMN.

Radiografia convenţională se utilizează în principal pentru: examinarea scheletului capului, coloanei, coastelor, bazinului şi extremităţilor în caz de fracturi, boli inflamatorii, degenerative, tumorale; radiografie rx plămânilor şi radiografie rx radiografie rx în cazul suspectării de: inflamaţii acute şi cronice pulmonare, tumori pulmonare, boli pleurale. Radiografia oferă informaţii generale asupra conformaţiei inimii şi efectului disfuncţiei acesteia asupra plămânilor; examinare pe gol si cu contrast a căilor urinare urografie.

radiografie rx

Se utilizează în boala litiazică reno-uretero-vezicală evidenţiind calculii opaci şi răsunetul lor asupra funcţiei renale. Înainte de examinare se va injecta o substanţă de contrast care se răspândeşte în rinichi, căile urinare şi vezica urinară, oferind o imagine amănunţită a aparatului renal.

radiografie rx

Se utilizează pentru depistarea calculilor biliari sau renali radioopaci, precum şi ocluzia intestinală sau pneumoperitoneul din perforaţiile digestive.

Utilpostări