Componentele articulatiei

Articulatia temporo-mandibulara

Suprafețele articulare[ modificare modificare sursă ] Scripetele astragalian și cu cele două fețe maleolare sunt acoperite de un strat gros de cartilaj hialin, a cărui grosime maximă 2 mm se află la nivelul șanțului scripetelui și pe povârnișul medial.

Care este elementul principal care diferentiaza articulatiile sinoviale de restul articulatiilor? Elementul definitoriu pentru diartoze este prezenta cavitatii articulare intre oasele care se articuleaza.

Fiecare din cele două suprafețe articulare descrise mai sus pot fi considerate ca reprezentând un segment de circumferință. Dar ele sunt inegale: suprafața gambieră reprezintă a patra sau a cincea parte dintr-o circumferință; suprafața talară reprezintă a treia parte dintr-o circumferință. În consecință scoaba tibiofibulară este mai redusă sagital decât scripetele talusului și, prin urmare, totdeauna va rămâne o parte a acestui scripete în afara contactului cu tibia.

 1. Его расспрашивают историки из Греварна.
 2. Articulatia temporo-mandibulara
 3. Unguent pentru articulațiile genunchiului și prețuri
 4. Articulatiile sinoviale Recuperare Medicala si Sportiva PanSportMedical
 5. Cum să tratezi articulațiile pe vremuri
 6. Articulația talocrurală - Wikipedia
 7. Dureri la încheietura mâinii la extensie

Cele două segmente de circumferință nu sunt reprezentate de câte un arc de cerc regulat, ci se formează fiecare prin reunirea mai multor arcuri de cerc cu raze diferite. Aceasta are importanță în elucidarea mișcărilor acestei articulații.

Articulație

Suprafața trohleară a talusului este mai lungă antero-posterior, decât suprafața tibiofibulară, permițând astfel mișcări ample de flexie componentele articulatiei și plantară a piciorului. Rezultă astfel o suprafață articulară concavă, în sens transversal, acoperită în toată întinderea sa de un strat de cartilaj hialin gros de 1, mm. În scoabă pătrunde trohleea talusului, care dă articulației o mai mare soliditate. Față articulară inferioară a tibiei Facies articularis inferior tibiae este dreptunghiulară durere de umăr braț articular prezintă o concavitate componentele articulatiei, care descrie un arc de circa 80° și o convexitate transversală ușoară, cu o creasta antero-posterioară cu vârful rotunjit.

Față articulară a maleolei mediale a tibiei Facies articularis malleoli medialis tibiae se află în continuitate cu față articulară inferioară a tibiei și formează cu ea un unghi obtuz deschis în jos și lateral; ea este convexă și triunghiulară.

Față articulară a maleolei laterale a fibulei Facies articularis malleoli lateralis fibulae este convexă și triunghiulară.

Ivanciu Crina 14 iul. Articulaţia temporo-mandibulară sau ATM-ul, cum mai este prescurtat este cea mai importantă şi mai complexă articulaţie a craniului uman.

Fața superioară a trohleei talusului mai largă în partea anterioară decât în cea posterioară, descrie un arc de circa ° și are forma unui scripete convex în sens antero-posterior și ușor concav în sens transversal, mai mult lung decât lat. Elementele acestui scripete sunt următoarele: două povârnișuri inegale cel mai mare fiind cel lateralun șanț antero-posterior și două margini, dintre care cea laterală este mai înaltă.

Articulatiile

Fața superioară a trohleei talusului se articulează cu fața articulară inferioară a tibiei. Fața maleolară laterală a talusului se articulează cu fața articulară a maleolei laterale a fibulei.

 • Sinartrozele Sunt articulatii imobile ale caror suprafete osoase sunt aprope in contact iar intre elementele scheletice exista un tesut conjunctiv fibros sau cartilaginos: 1.
 • Sistemul articular | Anatomie si fiziologie
 • Femeile sufera de doua ori mai frecvent de artroza decat barbatii.

Ea este concavă și triunghiulară, cu vârful în jos și baza în sus, care se continuă cu procesul lateral al talusului curbat spre exterior. Fața maleolară medială a talusului este ușor excavată și are forma unei virgule culcate, care are capul înainte și coada înapoi.

Articulațiile

Ea se articulează cu față articulară a maleolei mediale a tibiei. Stratul fibros al capsulei articulare este componentele articulatiei manșon fibros, care se inseră la periferia cartilajului articular al suprafețelor articulare; el se prinde în sus pe oasele gambei, lăsând extraarticular în afară articulației cele două maleole, iar în jos pe talus, la nivelul cartilajului hialin.

Capsula articulară este subțire și foarte strânsă pe laturi; ea este mult mai laxă și mai subțire, dar rezistentă, în partea anterioară și posterioară. De capsulă aderă intim tendoanele mușchilor extensori, care o feresc de a fi prinsă între oase în timpul mișcărilor.

Articulația talocrurală

Sinoviala stratul intern al capsulei articulare căptușește la interior fața profundă a stratului fibros, apoi se reflectă la nivelul de inserție al acestuia, și se termina la limita cartilajului hialin.

Formează între tibie și fibulă două funduri de sac: unul anterior și altul posterior, și uneori un diverticul în partea superioară, între oasele gambei, pentru sindesmoza tibiofibulară.

componentele articulatiei artrita reumatoida inflamatorie

Acest ligament radiază de la maleola laterală a fibulei la oasele tarsiene învecinate, talus și calcaneu, și este constituit din fibre grupate în trei fascicule distincte, denumite în raport cu situația lor: fasciculul anterior sau ligamentul talofibular anterior, fasciculul mijlociu sau ligamentul calcaneofibular, fasciculul posterior sau ligamentul talofibular posterior. Fasciculul anterior sau ligamentul talofibular anterior Ligamentum talofibulare anteriusnumit și ligamentul componentele articulatiei anterior sau "ligament entorsei gleznei", este scurt și lat și se află pe fața laterală a articulației talocrurale.

Are originea pe marginea anterioară a maleolei laterale a fibulei, de aici se îndreaptă în jos, înainte și medial și componentele articulatiei termină pe fața laterală a colului talusului, înaintea feței maleolare laterale a talusului.

componentele articulatiei medicament pentru dureri articulare în diabet

În entorsele laterale a gleznei prin flexia plantară ligamentul talofibular componentele articulatiei este primul lezat și este dureros la presiune.

Fasciculul posterior sau ligamentul talofibular posterior Ligamentum talofibulare posteriusnumit și ligamentul peroneoastragalian posterior, este gros și foarte rezistent și se află pe fața posterioară a articulației talocrurale. El se inseră în fosa maleolei laterale a fibulei; de aici se îndreaptă orizontal înapoi și medial, terminându-se pe tuberculul lateral al procesului posterior al talusului.

 • Ты слышал, при каких обстоятельствах я повстречал этого робота,-- начал Олвин.
 • Articulație - Wikipedia
 • Его порванная оболочка играла роль грубого парашюта.

Componentele articulatiei ligament, acoperit de tendoanele mușchilor peronieri, este situat profund, pare îngropat în grosimea capsulei articulare și dă impresia că ar fi intraarticular, dar nu este. În fractura procesului posterior al talusului are loc avulsia tubercului lateral prin ligamentul talofibular posterior. Fasciculul mijlociu sau ligamentul calcaneofibular Ligamentum calcaneofibularenumit și ligamentul peroneocalcanean, este un cordon lung componentele articulatiei pe fața laterală a articulației talocrurale.

Articulațiile Ce sunt articulațiile? O articulație este un punct din corp în care oasele se întâlnesc.

El se inseră pe vârful maleolei laterale a fibulei, de aici se îndreaptă oblic în jos și componentele articulatiei, terminându-se pe fața laterală a calcaneului. Ligamentul calcaneofibular acoperă ligamentul talocalcanean lateral și este încrucișat pe fața sa superficială de tendoanelor mușchilor peronier scurt Musculus peroneus brevis și peronier lung Musculus peroneus longusparticipând de altfel la formarea culiselor acestor tendoane.

Ligamentul calcaneofibular este cel mai puternic componentele articulatiei lateral al articulației talocrurale și primul lezat în entorsele laterale prin flexia dorsală a gleznei.

componentele articulatiei artroza tratamentului articulației genunchiului la genunchiul umflat

Anatomia omului. Volumul I — Aparatul locomotor. Ediția a XI-a, revizuită integral de prof.

Sistemul articular

Ion Albu. Iagnov, E. Repciuc, I. Aparatul locomotor.

componentele articulatiei tratamentul genunchiului inflamat

Editura Medicală. Volumul I. Publisher: Churchill Livingstone,

Utilpostări